2014 m. liepos 24 d., ketvirtadienis

Jo Nesbø - "Pentagrama"

Oficialiai: Pentagrama – psichologiškai subtili istorija apie žudiką maniaką, siautėjantį Osle. Karštą vasaros dieną paslaptingomis aplinkybėmis savo bute nužudoma jauna moteris. Vienas jos rankos pirštas nupjautas, o po akies voku detektyvai randa mažytį raudoną penkiakampės žvaigždės formos deimantą – Šėtono žvaigždę. Po penkių dienų aptinkama dar viena auka, jos pirštas – taip pat nupjautas, o ant jo užmautas žiedas su tokia pat raudona grėslia žvaigžde. 

Detektyvas Haris Hūlė susimąsto: penki žvaigždės kampai, penki pirštai ant rankos, kas penkios dienos įvykdoma žmogžudystė…

Subjektyviai: Tai pirmoji mano perskaityta Nesbø knyga. Iki tol apie jį girdėjau daug. Ir tik gerus atsiliepimus. Gerai apie šią knygą atsiliepiu ir aš.

Tai - tobulas detektyvas, kuriame visko yra. Veiksmo, įtampos ir intrigos, nes žudiką atrast ne taip ir lengva. Bet detektyvui Hariui Hūlei, kuris čia ir yra pagrindinis veikėjas, tai pavyksta. Kiti knygos personažai taip pat charakteringi, ir nuobodžiauti tikrai nepriverčia.

O šiaip skandinavai rašyt moka. Niūriai, purvinai, bet taip įtraukiančiai ir nenuspėjamai, kad pasiėmus knygą sunku ir atsitraukti. Būtinai skaitysiu ir kitas Hario Hūlės serijos knygas.


Mano įvertinimas: 9.0/10

Detalės:

Žanras: detektyvas
Puslapių skaičius: 447
Leidykla: Rašytojų sąjungos leidykla, 2006
Iš norvegų kalbos vertė Agnė Petrauskaitė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą