2014 m. rugpjūčio 4 d., pirmadienis

The Holiday (2006)

Oficialiai: Dvi merginos Kalėdų proga nori pakeisti aplinką, todėl nusprendžia pasikeisti savo namais (viena gyvena Amerikoje, kita – romantiškoje Didžiojoje Britanijoje). Išeina taip, kad sėkmingai apsikeičia ir gyvenimais.

Subjektyviai: Labai jau seniai savo blogą papildžiau kokio nors filmo aprašymu, ar ne? Tiesa ta, kad dėl laiko stokos filmus žiūriu retai, ir paprastai su kompanija prie vyno taurės (alaus bokalo arba puodelio melisų arbatos,  -priklausomai nuo kompanijos) ir lėkštės užkandžių.

Šį žiūrėjau su mama pošventiniu laikotarpiu, kai fone dar spindėjo eglutės girliandos, o namai kvepėjo mandarinais ir cinamonu. Į tokią atmosferą šis atseit šventinis filmas įsipaišė visai neblogai, nors iš tiesų jis niekuo neypatingas.

Išskyrus nebent, žinoma, visa šutvę garsių aktorių. Vien tokios pavardės kaip Winslet, Diaz ar Law tikrai pritraukia žiūrovų, o režisierė Nancy Meyers taip pat garsėja romantinėmis komedijomis, kurios visada žiūrimos, o ypač prieš šventes. Ir ar kam nors rūpi, kad tos komedijos nėra nei itin intelektualios, nei turinčios įspūdingų siužeto posūkių?

Čia yra visi romantinių komedijų pliusai ir minusai. Miela istorija, šventiška atmosfera, jaukūs namai, gražūs (dėl skonio nesiginčyjama) ir neblogai vaidinantys aktoriai ir laiminga pabaiga, - čia pliusai. Ištęsta filmo trukmė, per daug nereikalingų dialogų (scena kai girta Diaz kalbasi su šunim man susižavėjimo nesukėlė), stereotipinė mąstysena (gražuolė suporuojama su gražuoliu, o stambuolė - su stambuoliu - kaip netikėta!...) ir nuobodi santykių vystymosi dinamika, - tai minusai. 

Suma sumarum gauname vidutinę juostą su kalėdiniu romantikos prieskoniu, kuri nesukelia jokių stipresnių emocijų, bet gerai sueina kaip fonas tvarkant spintą ar šlamsčiant kokį trečią torto gabalą. Mamai irgi visai patiko, nors ji nepamiršo pridurti, kad "Greiti ir įsiutę" jai pasirodė dešimtkart smagesnis.


IMDB įvertinimas: 6.9/10
Mano įvertinimas: 6.5/10


Detalės:

Žanras: Comedy, Romance
Trukmė: 138 min.
Šalis: USA
Režisierė: Nancy Meyers
Vaidina: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, etc. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą