2014 m. rugpjūčio 26 d., antradienis

Agatha Cristie - "Žmogžudystė Golfo Lauke"


Oficialiai: Dar vienas puikiai atskleistas nusikaltimas.


Paprašytas skubiai padėti, Puaro atvyksta Prancūzijon. Tačiau jisai nebespėja apsaugoti savo kliento, kurio kūnas, kraupiai nusmeigtas su siaubingai styrančiu peiliu nugaroje, dabar guli veidu žemyn negilioje duobėje golfo aikštėje. 

Tačiau kodėl velionis apsivilkęs savo sūnaus apsiaustu? Ir kam buvo skirtas jausmingas meilės laiškas, aptiktas jo kišenėje? Puaro dar nespėjus atsakyti į šiuos klausimus, visą bylą aukštyn kojomis apverčia antrojo, lygiai taip pat nužudyto lavono radybos... 


Žudikas ir jo motyvai išlieka nežinomi iki pat paskutinės akimirkos.


Subjektyviai: Tai vienas iš daugybės tetulės Agatos parašytų detektyvų. Keletą jų teko skaityti praėjusią vasarą, o dabar į rankas papuolė "Žmogžudytė golfo lauke". Kadangi prieš tai skaičiau Nesbø, buvo kiek sunku persiorientuoti, nes Christie rašo visai kitaip - subtiliai ir elegantiškai. Jos kūriniuose tikrai nesilieja kraujo upės, smurto yra tik tiek, kiek reikia, o įtariamieji alpsta, varto akis, (ne)įtikinamai meluoja ir geria brangų viskį. 

Veiksmo ir gaudynių čia gerokai mažiau nei šiuolaikiniuose detektyvuose, veikėjų portretai taip pat paprastesni, tačiau tai nereiškia, jog ši knyga prasta. Anaiptol. Intriga yra išlaikoma iki paskutinio puslapio, o įžymiojo Erkiulio Puaro įžvalgomis neįmanoma nesižavėti. 

Puikus skaitinys atostogoms.


Mano įvertinimas: 8.0/10

Detalės:

Žanras: detektyvas
Puslapių skaičius: 216
Leidykla: Sirokas, 2008
Iš anglų kalbos vertė Virginija Rimkutė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą