2013 m. lapkričio 16 d., šeštadienis

Definitely, Maybe (2008)

Oficialiai: Vilas Heisas (akt. Ryan Reynolds) – į ketvirtąją dešimtį įkopęs Manheteno gyventojas, įpusėjęs savo skyrybų procesą. Dešimtmetė Vilo dukra Maja (akt. Abigail Breslin) netikėtai pradeda gana įkyrokai klausinėti tėčio apie tai, kaip jie susipažino su mama, kaip įsimylėjo ir apskritai – kokia buvo jų istorija.

Vilas ima pasakoti. Pradžia – 1992-ieji, kuomet jaunas ir ambicingas politiko karjerą pradedantis vaikinas persikelia į Niujorką iš Viskonsino valstijos, kad papildytų prezidento rinkimų komandą. Vaikino asmeniniame gyvenime tuo metu atsiranda trys labai skirtingos moterys. Vilas pakeičia jų vardus, kad Maja pati galėtų pabandyti atspėti, kuri iš jų yra jos mama.

Pasakojant šią istoriją ir tėvas, ir dukra suranda joje kažką naujo ir ypatingo. Maja supranta, kad meilė nėra toks paprastas jausmas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, o Vilui dukra padeda suprasti, kad meilei niekuomet nėra per vėlu, ir nesvarbu, kokia situacija – laiminga pabaiga vis dar įmanoma.


Subjektyviai: Na, pripažinsiu, būna ir man akimirkų, kuomet noriu pažiūrėti kokią mielą romantišką istoriją su laiminga pabaiga, į kurią be didelės sąžinės graužaties iškeičiu savo mėgstamuosius šaudo-gaudo.

Nepasakyčiau, jog mainai nenusisekė. Istorija graži, miela ir kažkodėl primenanti pasaką: gal dėl to, jog visi veikėjai labai dailūs, jiems visiems sekasi ir čia pilna lemtingų susitikimų, netikėtų atradimų, sugebėjimo atsidurti tinkamoje vietoje tinkamu metu? O galbūt tiesiog dėl to, kad visa ši istorija tėčio lūpimis yra pasakojama mergaitei prieš miegą?

Čia yra viskas, ko reikia romantiniam filmui - charizmatiški aktoriai (tik gal kiek per mažai atskleistas Emily personažas), graži aplinka (paskutinio XX a. dešimtmečio New York atrodo nuostabiai!), geras garso takelis (groja Nirvana). O svarbiausias pliusas - čia yra tai, ko trūksta kitose tokio žanro juostose - netikėtimo faktorius. Nors jis nedidelis, tačiau vis vien įneša šviežumo.

Reziumuojant - tai How I met your mother romantinės pasakos versija. Mažiau juokinga, bet užtat greičiau išsiaiškinama, kas gi toji mama.  


IMDB įvertinimas: 7.1/10
Mano įvertinimas: 8.5/10


Detalės:

Žanras: Comedy, Drama, Romance
Trukmė: 112 min.
Šalis: USA
Režisierius: Adam Brooks
Vaidina: Ryan Reynolds, Abigail Breslin, Elizabeth Banks, Rachel Weisz, Isla Fisher, etc. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą