2013 m. spalio 12 d., šeštadienis

Chairlaine Harris - "Mirties Valanda"

Oficialiai: Kai Merlotės bare, kuriame dirba Sukė, sprogsta Molotovo kokteilis, visi įtaria nemėgstančiuosius metamorfų – pavidalą keičiančių būtybių, koks yra baro savininkas Semas. Sukė, pažįstanti antgamų pasaulį geriau nei kuris kitas žmogus, turi savų įtarimų, bet labiau nerimauja dėl oficialaus savo sutuoktinio, vampyro Eriko, ir jo dukters Pem rengiamo sąmokslo prieš jų valdovą Viktorą. Atrodo, porelė kėsinasi jį nužudyti... Lyg to būtų maža, giminės fėjos sunkina ir taip neramų mintis skaitančios merginos gyvenimą. Pamažu Sukė įtraukiama į sąmokslą, kuris daug sudėtingesnis, nei ji įsivaizdavo. Mergina tampa pėstininke vampyrų žaidime, ant kurio lentos jau yra nauja karalienė...

Subjektyviai: Taip jau įvyksta, jog namo parsinešu iškart bent po dvi Sukės knygas. Ir kątik aprašiusi dešimtą serijos dalį, jau kurpiu įrašą apie vienuoliktąją...

Joje viskas po senovei: vilkolakiai, panterlakiai, demonai, įtampa tarp vampyrų ir fėjų, baro gyvenimas ir Sukės kasdienybė. Šįkart ji tvarkosi palėpę, organizuoja baby-shower (lietuviškas vertimas "kūdikio lietus" skamba kiek juokingai, bet geresnio atitikmens ir pati nesugalvoju...), bėga nuo persekiotojų, vėl plauna indus ir turškiasi vonioje.

O dabar kiek naujesni faktai iš pagrindinės veikėjos gyvenimo. Sukė turi dar vieną sugyventinį. Dar ji randa vieną labai paslaptingą daikčiuką seno stalo štalčiuje. Be to, sužino šį bei tą netikėto apie savo prigimtį.

Veiksmo ir įvykių šioje knygoje daugiau nei praeitoje knygoje. Tai knygos pliusas.

Vampyrai (ir dauguma kitų vyriškos lyties personažų) pavaizduoti kaip visiški mėmės. Net Erikas, savo sąmoju dažnai paįvairindavęs siužetą, suskydo ir tapo visai nebeįdomus. Sukės ir jo santykių kulminacija buvo būtent tokia, kaip aš (neabejoju - ir jūs) tikėjausi. Neįdomiai ir neintriguojančiai. Tai didelis knygos minusas. 

Ot bus autorei anose knygose nudobt visus įdomesnius veikėjus...  


Mano įvertinimas: 6.0/10

Detalės:

Žanras: grožinė literatūra, nuotykių romanas 
Puslapių skaičius: 448
Leidykla: Obuolys, 2013
Iš anglų kalbos vertė Rūta Steponavičiūtė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą