2013 m. spalio 2 d., trečiadienis

Pirates Of The Carribean: On Stranger Tides (2011)




Oficialiai: Žavingas ir nepakartojamas kapitonas Džekas Sparou (akt. Johnny Depp) ketvirtojoje „Karibų piratų“ dalyje bandys tapti nemirtingu, leisdamasis į paslaptingojo ir magiškų savybių turinčio Gralio, esančio Atlantidoje, paieškas.

Kelionės metu kapitonui kelią pastoja sena jo pažįstama, o dabar tiesiog savų kėslų turinti Andželika (akt. Penélope Cruz). Moteris privers Džeką įžengti į legendinį piratų laivą „Karalienės Anos kerštas“, kurio kapitonas – šiurpą keliantis Juodabarzdis (akt. Ian McShane).

Daugybę nuotykių patyrusiam kapitonui Džekui Sparou linksta keliai – jis nebežino, ko labiau bijoti – paslaptingosios Andželikos ar piratų vadeivos, pagarsėjusio piktadario, Juodabarzdžio. Tačiau aišku viena – jie visi nori gauti paslaptingąjį Gralį, tik kuriam pasiseks pirmąjąm?

Kvapą gniaužiantys nuotykiai, įstabūs vaizdai, neregėtos būtybės ir didelė dozė humoro – tiek garantuoja filmo kūrėjai.



Subjektyviai: Visus POTC filmus mačiau ne vieną kartą, ir ketvirtoji dalis - ne išimtis. Savaitgalį pastebėjusi, jog šį filmą rodys TV3, neatsispyriau pagundai dar kartą užmesti akį į piratų nuotykius. Ir, be abejonės, į Depp'ą, kurio žavesiui aš niekaip negaliu atsispirti...

Šįkart Jack'as Sparrow & co išsiruošia ieškoti, tiesa ne visai savo noru, bet who cares, jaunystės šaltinio (kuris, beje, mieli filmus aprašantys žmonės, visai ne Antarktidoje!). Tuo tarpu juos jau savo noru lydi moteris iš praeities, vardu Andželika, ir jos tėtušis kraupusis Juodabarzdis. Ant kulnų lipa šaltinio taip pat ieškantys ispanai ir britų pasamdytas senas pažįstamas kapitonas Barbosa. O visi kartu , žinoma, patiria daugybę visokiausių nuotykių.

Na, siužetas daugmaž aiškus. Personažai taip pat savo vietoje: Sparrow žavingas kaip visada, Barbosa taipogi puikus. Gaila, tik kad Juodabarzdis ne toks piktas, kaip kad galėtų būti, gana blankus man pasirodė jo personažas. Charakterio išraiškingumo atžvilgiu, kitų POTC dalių blogiukai, Barbosa ir Davey Jones, man patiko labiau. Na, o Angeliką net nežinau kaip vertinti, turbūt filmas įdomesnis su ja, nei be jos.

Apskritai, scenarijus yra viena iš silpnųjų filmo pusių. Trūko to, dėl ko pirmasis filmas apie Karibų piratus buvo toks šaunus - paprastesnės siužeto linijos ir labiau atskleistų personažų. O labiausiai jie atsiskleidžia krūvoje. Dabar Jack'as buvo sau, Barbosa - sau, net ponas Gibsas veikė atskirai, ir tarpusavio interakcija buvo minimali. Tikriausiai dėl to filme man trūko juokelių, sąmojo ir charizmos.

Tiesa, vienas dalykas man filme tikrai patiko. Tai - undinės. Kad tos išoriškai žavingos būtybės slepia nasrus ir skaniai vandenyje čiaumoja lengvabūdžius jūreivėlius, niekuomet nebūčiau patikėjusi... Ahahah, meluoju, bet į jas žiūrėti buvo linksma. Specialiai romantiškoms natūroms buvo sukurta ir meilės istorija tarp misionieriaus ir undinės, kuri daug kam pasirodė nereikšminga, bet manęs neerzino ir susižiūrėjo visai smagiai.

Kaip ir visas filmas. Nes nepaisant visko, veiksmo, efektų ir gerų aktorių jame netrūksta. Lauksime tęsinio 2016-aisiais!



IMDB įvertinimas: 6.6/10
Mano įvertinimas: 8.5/10

Detalės:

Žanras: Action, Adventure, Fantasy
Trukmė: 136 min.
Šalis: USA
Režisierius: Rob Marshall
Vaidina: Johnny Depp, Penelope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane, Kevin McNally, Sam Claffin, Astrid Berges-Frisbey, etc.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą