2014 m. balandžio 8 d., antradienis

We Bought a Zoo (2011)






Oficialiai:  Šis filmas – tikrais įvykiais paremta juosta, sukurta remiantis Bendžamino Mee memuarais, kuriuose vyras pasakoja už savo santaupas jo šeima įsigijo nušiurusį ir merdintį Dartmuro zoologijos sodą, kuriame knibždėjo daugiau kaip 200 egzotinių gyvūnų. BBC kanalas apie šį vyrą sukūrę dokumentinį filmą, o jo ryžtu žavėjosi ne vienas knygos skaitytojas.


Šeimos galva Bendžaminas puoselėja idėją renovuoti ir iš naujo atverti zoologijos sodo duris, tačiau ne viskas taip paprasta. Dabar Bendžaminui ir jo vaikams kasdien tenka spręsti nesibaigiančias žvėryno problemas. Pašėlę tigrai tik ir laukia progos ištrūkti į laisvę, reti egzotiniai gyvūnėliai reikalauja nuolatinės priežiūros, kai kurie jų pasirodo esą apverktinos būklės, o žvėryno darbuotojai nepaklūsta naujųjų šeimininkų tvarkai.


Subjektyviai: Prisipažinsiu, šį filmą žiūrėjau senokai, ir tik dėl laiko stokos aprašau jį dabar. Aišku, gaila, daug detalių jau pasimiršo, bet užtat galėsiu įvertinti filmo ilgalaikį efektą :))

Žodžiu, trumpai tariant, Bornas išėjo į pensiją ir nusipirko zebrų, tigrų ir tuziną gyvačių. Priedo gavo namą, gražų gamtovaizdį ir pulką nusivylusių zoologijos sodo darbuotojų, tarp kurių šmėžuoja dailus Johansson veidelis. Oj ,ir vos nepamiršau dviejų jo vaikučių, kurie čia irgi yra svarbūs filmo veikėjai.

Čia faktai. O emocijos? Na, kadangi filmas skirtas visai šeimai, jis labai saulėtas. Tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme. Žiūri, šypsaisi, ir žinai, kad kad ir kaip besibaigtų filmas, jis baigsis gerai. Net apie mirtį čia kalbama labai švelniai ir subtiliai, ir visos netektys, su kuriomis veikėjams tenka susidurti, nemeta jokio šešėlio šios istorijos šviesumui.

Kuriant scenarijų, bandyta taikyti į visos šeimos narių skonį: mamytėms ir močiutėms - Damon'as jaukaus ir rūpestingo tėvo vaidmenyje, paaugliams - pirmosios meilės atradimai (kurie man pasirodė ganėtinai juokingi, bet čia gal aš tik senstu), vaikams - tigrai ir kiti gyvūnėliai, na, o tėveliams liko jau minėtoji Scarlett, kuri, spėju, ne visų jų lūkesčius patenkino, nes žemiau kaklo ji neišsirengia :)))

Ieškant priekabų, galiu pabambėt, kad filmas lėkštas, personažai labai jau primityvūs, o ir viskas jiems sekasi pernelyg gerai. Bet juk tai filmas šeimai, kurio paskirtis suvienyti visą šeimą savaitgalį prie televizoriaus ekrano (nes nė neabejoju, jog greitu metu ši juosta papildys TV3 šeštadieninių filmų repertuarą) ir leisti pasvajoti, jog vieną dieną ir tu atrasi drąsos keisti savo gyvenimą iš esmės.

Taigi, kaip turbūt ir galite nuspėti, tokie filmai ilgam galvoj neužsilieka. Ir ne dėl to, kad nepatiktų, nes bent jau šis man susižiūrėjo gana jaukiai. Tiesiog savo funkciją - suteikti lašelio optimizmo - jis jau atliko.


IMDB įvertinimas: 7.2/10
Mano įvertinimas: 7.5/10


Detalės:

Žanras: Drama, Family
Trukmė: 124 min.
Šalis: USA
Režisierius: Régis Roinsard
Vaidina: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Hadden Church, Collin Ford, Maggie Elizabeth Jones etc.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą