2012 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Driving Lessons (2006)

Oficialiai: Septyniolikmečio Beno (vaidina akt. Rupert Grint) vasaros atostogos bėga skaitant Bibliją, dirbant namie ir mokantis vairuoti iš savo perdėm religingos mamos (vaidina akt. Laura Linney). Tačiau vaikinas neturi kitos išeities ir kantriai vykdo tėvų nurodymus net neįsivaizduodamas savo gyvenimo kitokio. Tačiau net ir nuobodžiausi gyvenimai kada nors pasikeičia. Benui tokia akimirka išaušta tuomet, kai savo gyvenimo kelyje jis sutinką Ivi (vaidina akt. Julie Walters) – buvusią teatro ir kino primadoną, o dabar tiesiog pensininkę, godžiai skaitančią literatūros kūrinius.


Subjektyviai: Vieną žiemos vakarą, kai man dingo internetas, labai neturėjau ką veikti. Ir sugalvojau, kad reiktų pažiūrėti šį filmą, kurį buvau parsisiuntusi jau gana seniai, tik vis apie jį pamiršdavau (kaip jau pastebėjot, man taip dažnokai nutinka).

Koks tai filmas? Visų pirma sakyčiau - mielas. Tai nėra vien komedija (nors kurioziškų epizodų netrūksta), tai nėra vien drama (nors dramatiškų personažų irgi yra - ypač man patinko Beno mama, vaidinama Lauros Linney, kurią tikrai galima apibūdinti žodeliais good Christian bitch). Iš esmės, tai filmas apie savęs paeiškas. Vairavimo per gyvenimą pamokas. Berniuko tapimą vyru (visom prasmėm, hahaha). 

Aktoriai vaidina puikiai, smagu į juos žiūrėti. Pats siužetas nėra labai išskirtinis, labiau orientuotas į įprasto skonio auditoriją. Yra pakrizenimų, yra paverkšlenimų, pamokslas irgi yra, tačiau viskas labai švelnu, subtilu, neperspausta ir tuo pačiu, deja, pakankamai neryšku. Man tai vienas iš tuo filmų, kuriuos įsijungi-pažiūri-pamiršti. Tuomet nė britiškas akcentas ir jaukios Anglijos miestelio gatvelės negelbėja.

Kita vertus, šis filmas - visai geras pasirinkimas šaltam žiemos vakarui, gurkšnojant aviečių arbatą ir už lango drimbant sniegui.

IMDB įvertinimas: 6.8/10
Mano įvertinimas: 7.5/10

Detalės:

Žanras: Comedy, Drama
Trukmė: 98 min.
Šalis: UK
Režisierius: Jeremy Brock
Vaidina: Rupert Grint, Laura Linney, Julie Walters, etc.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą