2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Rise Of The Guardians (2012)



Oficialiai: Filmo „Kaip prisijaukinti slibiną“ kūrėjai pristato garsiausių pasaulio pasakų veikėjų nuotykius vaikų karalystėje.

Senelis šaltis, Velykų zuikis, Dantukų fėja, Smėlius ir Džekas Frostas – pasakų personažai ir geriausi vaikų draugai. Jie auga kartu su vaikais, su jais žaidžia, valgo ir miega... Suteikia jiems pačias gražiausias svajones, tikėjimą stebuklais ir gerais darbais.

Visi jie kadaise prisiekė saugoti vaikų svajų pasaulį nuo blogio jėgų. Nuo tos dienos tokie skirtingi, tačiau bendrą tikslą turintys Sergėtojai nenuilstamai vykdo savo pareigą ir neša mažiesiems viltį, stebuklus ir džiaugsmą.

Tačiau net ir pačius gražiausius pasaulius kartais užpuola piktos jėgos. Taip atsitiko ir šįkart... Todėl Sergėtojai suvienija jėgas bandydami nugalėti ties pasakų pasauliu pakibusią grėsmę. Tačiau niekas nežino, ar susivieniję legendos pajėgs atremti blogio smūgį ir užtikrinti mažųjų ramybę...


Subjektyviai: Ką gi, nutiko taip, jog mano blog'e ir vėl aprašomas animacinis filmukas. Bet nuo to man tik geriau. Ypač jei tas filmukas smagus. Šis, mano nuomone, toks ir yra.

Visų pirma, man patiko siužetas: vaikų numylėti personažai susivienyja tam, kad įveiktų gėriui grasinantį blogį. O personažai tokie gan netradiciniai: linksmuolė Dantukų fėja, nė žodžio neištariantis, bet labai išraiškingas Smėlius, greitį mėgstantis Kalėdų Senelis bei į Rembo panašus Velykų Zuikis. Ir tiesa, pamiršau bene pagrindinį sergėtoją - Jack Frost (mūsiškiai jį pavadino Džeku Šalna), turintį šūstrą lazdą. Viską sudėjus, gaunasi beveik vaikiškasis "The Avengers" variantas. Gaila, kad kai kurie personažai, tokie kaip Smėlius ar Džekas Šalna, mūsų šalelėje nėra gerai žinomi, tačiau, manau, mažiesiems tai žiūrėjimo malonuno nesugadins, o suaugusieji turės progą susipažinti su kultūriniais skirtumais :))

Kaip ir pasigrožėti nuostabia animacija. Filmukas spalvingas, dinamiškas, pagardintas keletu sąmojingų juokelių. Beja, apie juokelius: dėl tam tikrų priežasčių teko žiūrėti lietuviškai įgarsintą juostą, ir dėl to istorija neteko dalies savo žavesio. Atrodė, jog kai kurios filmo vietos nebuvo tinkamai išverstos. Tad progai pasitaikius, planuoju dar vieną peržiūrą. Visai tikėtina, jog toji peržiūra bus, pavyzdžiui, prieš Kalėdas. Nes, kaip sakoma, filmas tiesiog subalansuotas šventėms.

Bet galima žiūrėti ne tik per jas. Nes pagrindinė filmo idėja (kuri, kas be ko, labai graži) aktuali visada.


IMDB įvertinimas: 7.2/10
Mano įvertinimas: 9.0/10


Detalės:

Žanras: Animation, Adventure, Family
Trukmė: 97 min.
Šalis: USA
Režisierius: Peter Ramsey
Įgarsino: Chris Pine, Alec Baldwin, Jude Law, Isla Fisher, Hugh Jackman, etc. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą