2013 m. sausio 25 d., penktadienis

The Sisterhood Of The Traveling Pants (2005)

Oficialiai: Filmas sukurtas pagal rašytojos Ann Brashares to paties pavadinimo romaną ir pasakoja apie ypatingą keturių, pirmą kartą išsiskyrusių, draugių vasarą.



Apsipirkinėdamos keturios jaunos moterys pigioje parduotuvėje randa porą džinsų, kurie joms visoms puikiai tinka. Jos nusprendžia tuos džinsus panaudoti kaip draugystės simbolį, kai bus atskirtos kelis mėnesius. Kiekviena dėvi džinsus po savaitę ir stebi, kokią laimę jie atneš, po to džinsai siunčiami kitai draugei. Nors ir toli viena nuo kitos, tą nepamirštamą vasarą jos kartu patiria gyvenimo džiaugsmą, meilę ir netektį.


Subjektyviai: Paprastai filmų apie paauglių meiles-seiles ir keliolikmečių problemas nežiūriu, tačiau šiam padariau išimtį. Kodėl? 

Visų pirma, giliais savo pačios paauglystės laikais skaičiau knygą, pagal kurią pastatytas šis filmas, ir ta knyga, atsimenu, man labai patiko. Antra, sirgau gripu ir neturėjau ką veikti. Trečia, kaip jau minėjau kažkaka anksčiau, kartais apima tokia nuotaika, kai norisi kažko lengvo, gražaus ir paprasto.

Dabar apie filmą - jis tikrai buvo toks, kokio ir tikėjaus: lengvas, gražus ir paprastas (bet tikrai nesakyčiau, jog primityvus!). Pats filmas sukasi apie keturias šešiolikmetes merginas - panašias (nes kaip ir visos paauglės, išgyvena pirmąją meile, įsidarbina pirmajame darbe, išgyvena pirmąją netektį, pirmąkart išvyksta atostogauti toli nuo namų...), tačiau tuo pačiu ir skirtingas. Kiekviena iš veikėjų turi savo charakterį, temperamentą ir požiūrį į gyvenimą: nuoširdi jautruolė Carmen (akt. A. Ferrera), drovi ir rami gražuolė Lena (akt. A. Bledel), sportiškoji nuktrūktgalvė Brigit (akt. B. Lively) ir sarkastiškoji maištautoja Tibby (akt. A. Tamblyn). Visas jas vienija daug metų trunkanti draugystė, beveik vienu metu pagimdžiusios mamos ir... džinsai, stebuklingai tinkantys joms visoms. Džinsai - labai svarbus istorijos elementas, simbolizuojantis nuoširdžią ir tvirtą draugystę. Tikros draugės gali tave apšaukti, tau moralizuoti, su tavim susipykti, tačiau jos visada išties pagalbos ranką ar atkiš draugišką petį išsiverkti. Ir nesvarbu, kur bebūtum - kaiminystėje, kitame mieste ar kitame žemyne...

Žodžiu, tai visapusiškai pozityvus filmas. Ir linksmas, ir truputį liūdnas, ir netgi susimąstyti skatinantis (o to iš tokio filmo, prisipažinsiu, nesitikėjau). Bei labai priverčiantis ilgėtis paauglystės. To meto, kai visos draugystės atrodė pačios tikriausios, meilė - pati didžiausia, o kiekviena vasara buvo  pati laukiamiausia. Nes šventai tikėjom, jog ji atneš kažką ypatingo.

IMDB įvertinimas: 6.6/10
Mano įvertinimas: 8.0/10


Detalės:

Žanras: Drama, Comedy, Adventure, Romance
Trukmė: 119 min.
Šalis: JAV, Graikija
Režisierius: Ken Kwapis
Vaidina: Amber Tamblyn, Alexis Bledel, America Ferrera, Blake Lively, 
Jenna Boyd, etc.

Pagal Ann Brashares novelę "Keliaujančių kelnių seserija".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą