2013 m. rugsėjo 23 d., pirmadienis

Oliver Pötzsch - "Koriko duktė ir juodasis vienuolis"

Oficialiai: Pūga juosmenį siekiančiu kilimu užkloja snaudžiantį Bavarijos Alpių kaimelį ir įkalina visus namuose tą vakarą, kai pastorius įsitikina suvalgęs užnuodyto maisto. Jausdamas, kaip paralyžius kyla kūnu, šventikas paskutinėmis valios pastangomis grįžta į bažnyčią ir nubraižo šerkšne paslaptingą ženklą... Išsiaiškinti, ką reiškia apvestas lotyniškas užrašas ir kas užnuodijo šeimininkės paliktas spurgas, imasi pastoriaus sesuo su budeliu Jakobu Kuizelu, sumania jo dukra Magdalena ir jos garbintoju, gydytojo sūnumi Simonu. Kelių mįslių įminimas atves tyrėjus pas senovės tamplierius ir tariamą ordino lobį. Vis dėlto ne jie vieninteliai ieško legendinių turtų. Nuolat ant kulnų lipa pavojingi ir paslaptingi, lotyniškai šešėliuose besikuždantys vienuoliai, kurie palieka našlaičių kvapą ir aukų kūnus...


Subjektyviai: Suskaičiau ir antrąją knygą apie koriką, jo dukterį ir savimylą daktarėlį. Šįkart kompanija, prie kurios prisijungia ir prancūziškai besikeikianti pirklė, vaikosi Tamplierių lobį, o juos vaikosi koviniai vienuoliai ir miškuose tūnantys plėšikai. 

Žodžiu, veiksmo yra, meilės trikampis yra (šitas man ne itin aktualus buvo, bet juk ne visi mėgsta ta patį), mįslių irgi sočiai. Tiesa, visos tos mįslės ir nuorodos į Tamplierių lobį kartais atrodo gana primityvios, bet, pasirodo, nemažai autoriaus aprašytų dalykų iš tiesų egzistuoja Vokietijos glūdumose, kurius jis, prieš rašydamas knygą, kruopščiai išanalizavo. Belieka paspaust autoriui dešinę už pastangas!

Ir nors į rimtus istorinius detektyvus ši knyga nepretenduoja, tačiau kelios smagios valandos garantuotos. Bent jau man susiskaitė net skaniau už pirmąją. Ir net nežinau kodėl - ar dėl atitinkamos mano nuotaikos, ar dėl to, kad istorijoje daugiau nuotykių ir mažiau kankinimų?

Beje, knygos gale rasit neblogą poros dienelių maršrutą šio romano pėdsakais. Taip net užsinorėjau į Bavariją. Kas kartu? ;)  


Mano įvertinimas: 8.5/10


Detalės:

Žanras: istorinis romanas, grožinė literatūra 
Puslapių skaičius: 592
Leidykla: Obuolys, 2012
Iš vokiečių kalbos vertė Rūta Ježak

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą