2013 m. rugsėjo 16 d., pirmadienis

Rurouni Kenshin (2012)


Oficialiai: "Rurouni Kenshin” pasakoja apie klajoklį Kenshin Himurą besinešiojantį kardą atbulais ašmenimis – simbolį priesaikos, jog daugiau nieko nebežudys. O priežastis tam yra, kadangi šis veikėjas per revoliuciją buvo žinomas Hitokiri Battousai vardu. Per karą Battousai’us buvo negailėstingas žudikas, kurio sugebėjimai jį buvo pavertę beveik masiniu ginklu.

Subjektyviai: Dar atsimenu tuos laikus, kai Lietuvoj siautėjo anime serialo "Samurajai X" (taip mūsiškiai "išvertė" Rurouni Kenshin pavadinimą) manija, ir visi berniukai norėjo būti samurajais ir turėti katanas, o interneto platybėse egzistavo nesuskaičiuojama galybė pagrindinio veikėjo pasekėjų, pasivadinusių nick'ais Kenji, Kenshyn, Kenshinas, ir taip toliau.

Bet ne apie tai kalba. Tuo labiau, kad aš niekada nebuvau šio anime fanė. Bet va, filmą ėmiau ir pažiūrėjau. Tad trumpai apie jį, nelyginant su anime ar manga, kadangi pastarųjų nežiūrėjau ir neskaičiau.

Gal būtent dėl šios priežasties iš pradžių buvo sunku suprasti siužetą, bet kadangi žiūrėjau su šią istoriją išmanančiu žmogum, tai man beveik viskas buvo paaiškinta. Istorija herojinė, su aiškiai nuspėjama pabaiga, bet ne pernelyg saldi. Aišku, su logika kai kur prasilenkiama (labiausiai tai užkliuvo finalinėse veiksmo scenose), bet juk čia - nuotykių filmas, ir jame labai didelio realistiškumo tikėtis neverta. Geriausia - atsipalaiduoti ir mėgautis vaizdu. 

Tuo labiau, jog vizualiai filmas labai gražus: vaizdai, kostiumai, veiksmo scenos susižiūrėjo tikrai maloniai. Aktorių darbui (ypač - Takeru Sato, suvaidinusiam Kenshin'ą, ir Yosuke Eguchi, atlikusiam Saito vaidmenį) taip pat didelių priekaištų neturiu. Tik gaila, jog kai kurie personažai (Sano, Kaoru) nebuvo pilnai atskleisti. Tikriausiai dėl laiko stokos, nes gi nėra paprasta visą pirmą manga tomą sutalpinti į dviejų valandų trukmės juostą. Skaičiau, jog ir fanai nepatenkinti, kad, jų nuomone, svarbios scenos buvo praleistos. Ir kur pasidėjo kiti manga tomai? Gal tai reiškia, jog sulauksime tęsinio? 

Jei toks atsirastų, visai mielai pažiūrėčiau.


IMDB įvertinimas: 7.4/10
Mano įvertinimas: 8.0/10

Detalės:

Žanras: Action, Drama, History
Trukmė: 132 min.
Šalis: Japonija
Režisierius: Keishi Othomo
Vaidina: Takeru Sato, Yu Aoi, Teruyki Kagawa, Emi Takei, Yosuke Eguchi, Munetaki Aoki, etc.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą