2014 m. sausio 4 d., šeštadienis

Just Friends (2005)


Oficialiai: Krisas turi viską, apie ką gali svajoti jaunas vyras: jis turtingas, nestokojantys moterų dėmesio, gerai atrodo ir dirba prestižinį darbą. Tačiau taip buvo ne visada – mokykloje vaikinukas buvo drovus ir turėjo problemų dėl viršsvorio. Vienintelis žmogus puikiai supratęs Krisą buvo karščiausia mokyklos mergina Džeimi. Jiedu buvo draugai... bet TIK draugai. Ar dabar Krisas galėtų užkariauti jos širdį?

Subjektyviai: Ajajaj, ir vėl prisikaupė visa krūva neaprašytų knygų bei filmų. Kadangi šventės buvo visai neseniai, ir daugelį iš mūsų vis dar kamuoja pošventinis sindromas, pradėsiu nuo šios a la kalėdinės romantinės komedijos.

Tikrai nesu didelė Ryan Reynolds gerbėja, tačiau įvyko taip, jog tai antras iš eilės mano peržiūrėtas filmas su juo pagrindiniame vaidmenyje (prieš tai mačiau 'Definitely, Maybe'). 

Iš esmės - tai lėkšta beveik Peleniaus istorija: jis buvo storas, negražus gerietis, ir panos jo nemylėjo. O jei ir mylėjo, tai nebent kaip draugą. Praėjus kažkiek metų jis išvyko iš gimtojo miestuko, numetė svorio, bet užsiaugino didelį ego. Dabar panos jį myli, bet jam reikia tos vienintelės, buvusios vaikystės draugės, kuriai naujasis vaikino charakteris ne itin patinka (bet apie išvaizdą, manau, nuomonė buvo kitokia, che che che...). Kuom viskas baigsis, manau, nesunkiai gali pasakyti ir nemačiusieji filmo.

Taigi filmui pritrūko origanalumo, geresnės vaidybos, įdomesnių, ne tokių šabloniškų personažų. O tai visus siužeto vingius galima atspėti nė neprasidėjus filmui. Tiesa, buvo dalykų, kurie patiko. Tai - tikrai užknisantis Annos Faris personažas, vienas kitas juokelis, kalėdinės dekoracijos kas antrame filmo kadre (šventės daro savo), skanus vynas ir gera kompanija, o su pastaraisiais dviem komponentais bet kokia lėkšta komedija susižiūri labai smagiai.

Tad linkiu jums daug smagiai sužiūrėtų filmų ir suskaitytų knygų 2014-aisiais metais!


IMDB įvertinimas: 6.2/10
Mano įvertinimas: 5.5/10


Detalės:

Žanras: Comedy, Romance
Trukmė: 96 min.
Šalis: USA
Režisierius: Adam 'Tex' Davis
Vaidina: Ryan Reynolds, Amy Smart, Anna Faris, Chris Klein, Chris Marquette, etc.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą