2013 m. kovo 21 d., ketvirtadienis

Charlaine Harris - "Gyvi Ir Mirę"

Oficialiai: Sukei Stekhaus teko nepavydėtina dalia: unikali savybė girdėti žmonių mintis išskyrė ją iš mirtingųjų, o draugystė ir bendri reikalai su vampyrais, metamorfais bei kitais nežmoniškais padarais įstūmė į nuolatinį pavojų. Vampyrų baro padavėja, tiksliau, jos sugebėjimai, staiga tampa visiems itin reikalingi, tik ar nuo to lengviau jaunai, dailiai ir savitai merginai? Ypač jei esi pakviesta į vampyrų suvažiavimą, kuriame dalyvaus buvęs vaikinas vampyras, apie aistringą romaną nieko nepamenantis bosas ir atkakliai Sukės siekiantis žavingas tigrolakis Kvinas, slepiantis kažkokią negerą paslaptį. Vien šito užtektų įtemptai istorijai, o pridėjus kelias neaiškias žmogžudystes, bombą ir fanatikų draugiją gaunamas kokteilis, kuris neleis atsikvėpti iki paskutinio puslapio.


Subjektyviai: Sukės Stekhaus kolekcija turi vieną didelį privalumą - siužetas lengvas, paprastas ir įtraukiantis, todėl labai tinkamos pailsint smegenim. Praktiškai nesiskiria nuo muilo operos :D

Tad prieš akis - dar viena serija apie Sukę! O joje matysite vampyrų suvažiavimą, Luizianos karalienes skyrybas, susipažinsite su demonais, išgyvensite ne vieną netikėtą (atseit) siužeto posūkį!

Reiktų nepamiršti, kad būtinai sužinosite naujausią informaciją apie Sukės ekonominę padėtį ir tai, kokia spalva ji, ruošdamasi į pokylį, lakavo savo kojų nagus.

Giriu autorę už tai, kad knygose daugiau veiksmo ir mažiau dėmesio Sukės kavalieriams. Peikiu už tai, kad Sukės higienos įpročiai man (ir turbūt ne man vienai) visai neįdomūs, tad skaityti, kiek kartų per parą ji valosi dantis, yra tikras laiko gaišimas.


Mano įvertinimas: 7.0/10


Detalės:

Žanras: grožinė literatūra, nuotykių romanas
Puslapių skaičius: 432
Leidykla: Obuolys, 2011
Iš anglų kalbos vertė Rūta Steponavičiūtė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą