2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Texas Killing Fields (2011)

Oficialiai: Tikrais įvykiais paremtas dramatiškas trileris. 1971-ieji. Nediduko Teksaso miesto apylinkėse siautėja žudikas maniakas, sudarkytus aukų kūnus jis išmeta į pelkę, vadinamą Teksaso mirties lauku. Jau aptiktas 61-as žiauriai nužudytos moters kūnas... Į pagalbą vietos žmogžudysčių skyriaus detektyvui Maiklui atsiunčiamas kolega iš Niujorko. Tirti šiuos nusikaltimus nepaprastai sunku, o nesugaunamas sadistas - nepaprastai gudrus. Netikėtai maniakas pakeičia žaidimo taisykles ir medžioti pradeda... pačius detektyvus. Erzindamas paliktais įkalčiais jis verčia žaisti katės ir pelės žaidimą. 

Subjektyviai: Dar vienas iš, deja, ne tokių ir retų atvejų, kuomet anotacija visiškai neatitinka aprašomo filmo. Nes perskaičiusi tokį aprašymą tikėjausi gero trilerio su gera vaidyba (vien tokios pavardės kaip Worthington ir Chastain ką reiškia...) ir gera doze įtampos. O gavau kažkokį nesusipratimą.

Visų pirma - siužetui labai trūksta aiškumo. Nesu visiška blondinė ir man nereikia, kad kiekviena smulkmena būtų paaiškina, tačiau tik vidury filmo supratau,  jog tai jau n-toji moters žmogžudystė. Kažkodėl filme nebuvo akcentuota, kad ties šiomis žmogžudystėmis dirbama jau ilgai. 

Be to, iš abiejų pagrindinių veikėjų bendravimo akivaizdu, jog kažkas tarp jų įvyko praeityje, tačiau tai nepaaiškinta. Kaip ir tai, dėl ko Maikas (akt. S. Worthington) išsiskyrė su Pam (akt. J. Chastain)? Sutinku, filme tai nėra esminis dalykas. Tačiau kodėl tuomet tiek daug jų tarpusavio (ir jų bendro šuns) scenų?

Antra - siužetui labai trūksta logikos. Detektyvų darbo metodai kartais atrodydavo keistoki. Jei jau tiek aukų buvo rasta prie mirties Mirties lauko, tai kodėl policija jų neištyrė anksčiau nei buvo pagrobta mergaitė? Kodėl į galimą žmogžudystės vietą išvyko vienas policininkas su šuniu, be jokio pastiprinimo? Pabaiga irgi pritrenkė nelogiškumu: nepaaiškinta, nei kodėl tos moterys buvo žudomas, nei kaip jas žudė, nei kodėl niekas to neįtarė... 

Trečia - per daug nereikalingų scenų, dialogų ir veikėjų, kurie tik dar labiau sujaukia siužetą ir gadina žiūrėjimo malonumą. Žiūrovas tarsi įmetamas vidury veiksmo, ir pats turi aiškintis: kas, kaip ir kodėl.

Visgi, matyt, šis filmas nėra toks jau tragiškas, jei sugebėjau išžiūrėti iki galo. Tikriausiai vyliausi, jog siužetas įsibėgės, ir viskas taps aiškiau. Bet taip nebuvo. Galiu pagirti nebent niūroką Teksaso atmosferą ir neblogai vaidinančius aktorius - nors jų personažai ir gana primityvūs.



IMDB įvertinimas: 5.6/10
Mano įvertinimas: 5.0/10 (nes tikrasis žudikas - filmo scenarijus)


Detalės:

Žanras: Thriller, Crime, Drama
Trukmė: 105 min.
Šalis: USA
Režisierius: Ami Canan Mann
Vaidina: Sam Worthington, Jeffrey Dean Morgan, Jessica Chastain, Chloë Grace Moretz, Jason Clarke, etc.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą