2013 m. kovo 9 d., šeštadienis

Despicable Me (2010)

Oficialiai: Išpuoselėtame, taikiame ir idiliškame priemiestyje, šalia mielų spalvotų namelių ir rožių krūmų vešliose vejose stūkso juoda troba be menkiausios žalumos užuominos. Ignoruodamas draugiškai bendraujančius kaimynus, šiame namelyje gyvena Gru – piktas veikėjas, šventai įsitikinęs, kad gerumas yra stipriai pervertintas.

Apsuptas būrio ištikimų tarnų – mažų geltonų būtybių, nepasižyminčių
išmintimi – Gru planuoja didžiausią istorijoje vagystę. Gru rengiasi pavogti... mėnulį!

Tai neturėtų būti itin sunku – Gru disponuoja tikrai solidžiu pačių įvairiausių ginklų, įrankių ir aparatų arsenalu. Tiesa, jie ne visuomet šimtu procentų atitinka Gru poreikius: mat genialus išradėjas, kuriantis šiuos ginklus – daktaras Nefarijus – šiek tiek neprigirdi. Ir gavęs iš savo šeimininko užsakymą ne visuomet pagamina būtent tai, ko pageidauja Gru.

Kaip ten bebūtų, planas pavogti mėnulį atrodo tobulas, visi klastingai vagystei reikalingi įrankiai pagaminti, tačiau čia atsitinka kai kas visiškai nenumatyto. Gru sutinka tris našlaites –Margo, Editą ir Agnesę. Kurios šiame piktadaryje išvysta tai, ko nemato niekas kitas: potencialų tėtį. Rekalai pakrypsta visiškai netikėta linkme, ypač pačiam Gru.



Subjektyviai: Gėda palėda, bet iki šiol aš nebuvau mačiusi šio garsiojo filmuko. Net nežinojau apie tokį. Užtat bediskutuojant apie kiną su kitų šalių atstovais teko laimė sužinoti koks tai esą šaunus ir linksmas animacijos šedevras, ir kad aš tiesiog privalau jį pamatyti.

Privalau - tai privalau: grįžau į tėvynę, susiveikiau filmą ir.... visai smagiai sužiūrėjau. Filmukas tikrai labai mielas, dinamiškas, be to, pasižymi  palyginus gana originaliu scenarijumi. Personažai tipiškai gerietiški (net tikrieji piktadariai šimtąkart labiau juokingi, nei baisūs), tačiau simpatiški ir kupini ekspresijos. Negaliu nepaminėti geltonųjų pagalbininkų, Gru šunėko bei mažosios Agnes - pastarosios frazė "It's so fluffy I'm gonna die" jau tapo kultine mano žodyne. Yra ir daugiau smagių frazių bei pokštų. Humoras skirtas ne tik mažyliams - nemažai juokelių pašiepia ir kitus filmus, tokius kaip The Godfather ar V for Vendetta.

Vienintelis dalykas, kurio man pritrūko - ilgesnės filmo trukmės. Sunku patikėti, jog Gru ir mergaitės sugebėjo taip susidraugauti tik per porą dienų. Kita vertus, šioje pasakoje pernelyg gilintis į siužetą tikriausiai neverta. Tereikia atsipalaiduoti ir mėgautis animacija. Net gaila, jog žiūrėjau ne 3D.. :(

Despicable me gal ir nėra pats geriausias mano matytas animacinis filmukas, tačiau jis  toks pilnas šilumos ir gėrio, jog tiks bei patiks ir suaugėliams, ir patiems mažiausiems.


IMDB įvertinimas: 7.6/10
Mano įvertinimas: 9.0/10


Detalės:

Žanras: Animation, Comedy, Family
Trukmė: 95 min.
Šalis: USA
Režisierius: Pierre Coffin, Chris Renaud
Įgarsino: Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand, Julie Andrews, Will Arnett, Kristen Wiig,
Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Elsie K. Fisher, etc.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą