2013 m. gegužės 20 d., pirmadienis

Charlaine Harris - "Blogiau Nei Mirtis"

Oficialiai: Po pragaištingo uragano „Katrina“ ir žiaurių vampyrų skerdynių Sukė Stekhaus vėl namuose, šiek tiek sutrikusi, bet saugi ir svajojanti apie ramybę. Ta ramybė primena tylą prieš audrą. Jos vaikinas, gražuolis tigrolakis Kvinas, yra vienas iš dingusių. Bet atsiranda naujas giminaitis, kuris supurto Sukės pasaulį ir paaiškina jos nepaprastų sugebėjimų prigimtį. Ir labai laiku, nes Luizianos vilkolakių ir vampyrų pasaulis susijaukė, o Sukė, ne savo valia virtusi tarpininke, vėl tampa taikiniu. Nustojus draikytis gaurams ir tekėti šaltam kraujui, mergina supranta, kad jos gyvenimas niekada nebebus, koks buvo...

Subjektyviai: Galvoju, jog visgi labai gerai, jog yra tokių knygų, kaip Sookie Stackhouse serija. Kurios padeda prastumt lietingus gegužės pavakarius.

O pati Sukė gyvena po senovei: ji ir toliau bendrauja su vampyrais, vilkolakiais, demonais ir fėjomis (visas karnavalas :))) Dar sužino turinti prosenelį, įsitaiso naują kambariokę ir vėl sprendžia mirties ar gyvybės klausimus. Ir (čia baisiausia) šioje dalyje ji neturi jokio rimto vaikino. Tad knygoje ieškantiesiems sekso scenų teks nusivilti, ir pasitenkinti nebent erotinėmis Sukės fantazijomis. Nes ko jau ko, bet potencialių kandidatų į bernus šiai mažulei netrūksta.

Nors knygoje įvykių daug, tačiau jie papasakojami prabėgomis, daugiau dėmesio skiriant Sukės pusryčių gaminimo ir kambarių tvarkymo ypatumams.  Trūksta ir vientisos, kabinančios siužėtinės linijos. Tad ši knyga tikrai nėra pati geriausia iš visos serijos. Gal net viena prastesnių.


Mano įvertinimas: 6.0/10

Detalės:

Žanras: grožinė literatūra, nuotykių romanas
Puslapių skaičius: 400
Leidykla: Obuolys, 2012
Iš anglų kalbos vertė Ignas Urnikas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą